ШКОЛСКИ ДОКУМЕНТИ

 

document

КОНТАКТИРАЈТЕ НАС

kontakt1

Teл: 024/553-171

e-mail: sonjko@yunord.net

administrator@sonja-marinkovic.edu.rs 

 

Више информација>>

СОЊА МАРИНКОВИЋ

marinkovic sonja

АКТИВНИ КОРИСНИЦИ

Имамо 7 гостију на мрежиO школи
 

skola

Образовање деце је традиција и обавеза. Због тога су наши преци још давне 1857. године у Суботици изградили и прву основну школу која данас носи име "Соња Маринковић". Она се раније звала: "Основна школа првог кварта", ОШ "Доситеј Обрадовић", ОШ првог кварта "Пајо Кујунџић". Данашње име добила је 1962. год. по народном хероју Соњи Маринковић, рођене 3. јуна када се прославља и дан школе. Ми смо данас школа која је спој традиције, искуства и нових наставних метода рада спремних да радимо у 21. веку.

 

Рaдимо у две зграде
 

Школа има две зграде: "Мала школа" у улици Соње Маринковић у коју похађају само вредни ђачићи до трећег разреда и "Централна шк ола" у насељу Прозивка у коју су смештени већ искусни ученици од 4. до 8. разреда. У "малој" школи имамо учионица опште намене – сваки ученик има свој радни сто, учионице имају ормане, телевизор, ДВД, а школа је опремљена и са неколико компјутера, лаптопом, пројектором и другим савременим средствима. Ту ради и продужени боравак где иду деца чији су родитељи запослени. Овде раде домаћи задатак и играју се. Поред обавезних часова деца уче енглески језик, мађарски и буњевачки говор, неки уче да играј у шах, други упознају народну традицију, много их иде сваког месеца на Палић у ЗОО врт па тамо имају информатику и уче о животињама. У "великој" школи деца имају кабинетску наставу, скоро свака учионица има компјутер, ДВД и друга савремена средства. У школи има информатички кабинет, модерна фискултурна сала, библиотека. У згради је смештена и зубна амбуланта. У дворишту има терена за одбојку на песку, кошарку, фудбал. Ту су и школски психолог и педагог да пруже помоћ у свакој ситуацији.

 

Ђаци су наша школа

 

Свим запосленима је драго што све ово имају, али - нашу школу не чине просторије и објекти. НАША ШКОЛА СУ НАШИ САДАШЊИ ЂАЦИ , И МНОГЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ, И ТАКО ПРЕКО 150 ГОДИНА. Они постижу запажене резултате у образовном смислу што доказују бројне дипломе на такмичењима од општинских до државних. Школске ходнике красе многи пехари и медаље. Наши ђаци годинама уназад полажу пријемне испите за средњу школу са највећим бројем бодова у општини и региону и уписују даље школе које су и желили. Зато и није никако чудо што се овде школују деца и са других територија града јер се добар глас надалеко чује.